Alle vitamines

            Vitamine A
            Vitamine B1
            Vitamine B2
            Vitamine B3
            Vitamine B5
            Vitamine B6
            Vitamine B8
            Vitamine B11
            Vitamine B12
            Beta Caroteen
            Vitamine C
            Vitamine D
            Vitamine E
            Vitamine K

           Alle mineralen 

           Calcium
           Chroom
           Chloride
           Fosfor
           IJzer
          Jodium
          Kalium
          Koper
          Magnesium
          Mangaan
          Molybdeen
          Natrium
          Seleen
          Zink

Blogberichten

De stress verlagende Vitamine B12

Wat is BMI

2 gezonde recepten boordevol vitamines en mineralen

Over ons

Wij proberen op deze website bewust te maken van de gevolgen van een overschot of tekort aan bepaalde vitamines en mineralen. Vitamines en mineralen zijn immers een essentieel van ons voedsel dat niet mag worden vergeten. Door jezelf bewuster te maken van de gevolgen van tekorten of overschotten proberen wij de algemene gezondheid te verbeteren.

Wanneer je jezelf bewuster bent van de verschillende soorten vitamines en mineralen is het belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in de gaten te houden. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is een door de overheid onderzochte grens, die de gezonde inname van mineralen en vitamines bewaakt.

Om gezond te blijven zijn er echter ook andere factoren van belang. Probeer daarbij te denken aan niet teveel vet en koolhydraten. Vaak zijn 2000 calorieën per dag al meer dan voldoende. Daarnaast is het belangrijk een gevarieerde voeding te hanteren. Door zoveel mogelijk verschillende soorten voeding tot je te nemen, blijf je vaak het gezondst en zit je het lekkerst in je vel.

Niet alleen voeding is belangrijk. Ons lichaam bestaat voor veruit het grootste deel uit vocht. Wanneer de vochtbalans binnen het menselijk lichaam niet op een gezond niveau is geeft dit vele problemen. Probeer op een dag 1,5 tot 2 liter water of thee te drinken, zo blijft je vochtbalans op een gezond niveau.

Tot slot is het belangrijk om op de piekmomenten het juiste voedsel en vocht in te nemen. Onder het sporten of op warme dagen zal er dan ook meer gedronken moeten worden dan een normale dag. Ook verbrand het lichaam op het ene moment meer voedsel dan het andere, pas je patroon hierop aan en geef het lichaam de energie die het nodig heeft.